Wie ben ik?

Ik ben Michelle Hoppenreijs. Op werkgebied is de rode draad altijd mensen helpen. Ik haal hier veel plezier en voldoening uit. Ik vind de verschillen en eigenheid van mensen fascinerend. Ik heb ruim 13 jaar in de psychiatrie gewerkt in de functie van Maatschappelijk werker en Casemanager. Hier heb ik geleerd om de mens achter de ziekte te zien, zo onbevooroordeeld mogelijk mensen helpen. Ik hielp mensen op psychosociaal vlak en met materiële- en juridische zaken.

In 2011 heb in een Mediation opleiding afgerond. Hier heb ik geleerd hoe ik kan bemiddelen, zoals bij onenigheid tussen werkgever en werknemer. Indien u te maken heeft met een arbeidsconflict dan kunt u meer lezen over de werkwijze.

Hoe ben ik geïnspireerd geraakt om dit werk te gaan doen?

Ik werkte als maatschappelijk werker binnen een grote organisatie in de psychiatrie. Door een reorganisatie verdween mijn functie en kreeg ik een andere functie toebedeeld. Dit gebeurde tijdens mijn zwangerschapsverlof. Door een zwangerschapsgerelateerde auto- immuunziekte, de veranderingen qua werkzaamheden, onenigheid met mijn leidinggevende ontstond er een arbeidsconflict. Het was een ongezonde situatie, waardoor ik uiteindelijk genoodzaakt was om mij ziek te melden. De bedrijfsarts stelde mediation voor. Ik heb met mijn leidinggevende een mediation traject doorlopen. Wij hebben een gezamenlijk oplossing bereikt. Door dit proces ben ik geïnspireerd geraakt om zelf werknemers en werkgevers te begeleiden. Ik heb met heel veel plezier de post Hbo-opleiding Bedrijfsmaatschappelijk werk afgerond. In deze functie komen al mijn ervaring (zowel zakelijk als persoonlijk) en opleidingen samen. Ik kan dit allemaal inzetten om medewerkers en leidinggevenden te helpen.

Centrum Bewind & Bemiddeling opgericht in 2012

Naast dat ik in loondienst heb gewerkt, ben ik sinds 2012 werkzaam als zelfstandige. Ik heb in 2012 samen met mijn man, Steffen de vries, Centrum Bewind & Bemiddeling opgericht. Ons team richt zich op bewindvoering, budgetbeheer en curatele. Deze afdeling biedt een mooie aanvulling op de tak van bedrijfsmaatschappelijk werk. Als werknemers schulden hebben, kunnen zij de medewerker verder helpen, o.a. met budgetbeheer. Dit kan veel zorgen uit handen nemen voor een medewerker. Wilt u hier meer over lezen www.centrumbb.nl.

Ik ben breed inzetbaar aangezien ik ook jarenlange ervaring heb als bewindvoerder (Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen). Ik hielp mensen met schulden om uiteindelijk een schone lei te krijgen en een schuldenvrije start te maken. Ik heb gezien hoeveel leed geldgebrek bezorgt en hoeveel stress mensen ervaren van dreigende brieven & vaste lasten die niet betaald kunnen worden. Dit doet zoveel met iemand als persoon, maar ook met iemand zijn brein. Zie gevolgen schulden. Wat zijn de risico’s voor een werkgever als een medewerker schulden heeft.

Heeft uw werknemer te maken met onderstaande problemen, dan help ik u graag verder

Contact:

Heeft u vragen of wilt u een vrijblijvend gesprek?

Neem dan contact op met Centrum Bedrijfsmaatschappelijk Werk & Bemiddeling via het onderstaande contactformulier of

Bel: 06-18816306.

Per mail: M.Hoppenreijs@centrumbb.nl.

3 + 3 =