Is uw medewerker overspannen of is er sprake van een burn-out?

Een medewerker, die overspannen is of een burn-out heeft, zal meer nodig hebben dan rust. Ik kijk samen met de medewerker naar de oorzaak van deze klachten. Hoe komt het dat het zo ver is gekomen? En nog belangrijker, wat moet er gedaan worden om te zorgen dat de medewerker herstelt. Hoe kan de werkdruk verlaagd worden en zijn/ haar draagkracht worden verhoogd? Waar laadt hij/ zij van op, wat geeft energie? Wandelen en sporten helpen o.a. om stress te verminderen. Ik zal samen met de medewerker onderzoeken, wat hem/ haar helpt. Wij doorlopen samen een stappenplan. Alleen de werkdruk verminderen helpt onvoldoende, een medewerker moet echt opladen. Bij een burn-out is de batterij leeg. Dit is niet alleen heel naar voor de medewerker, maar heeft ook consequenties voor het bedrijf.

Wat zijn de consequenties?

  • Een medewerker met een burn-out bent u gemiddeld 9 maanden kwijt
  • Een ziektedag kost gemiddeld € 250,-
  • De kosten (door verzuim bij burn-out) stegen per persoon van € 8.100 in 2017 naar € 9.100 in 2018 (volgens onderzoek van het TNO)
  • Ziekteverzuim door werkstress is momenteel zo groot, dat werkstress beroepsziekte nummer 1 wordt genoemd (door ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Hierbij kan ik u ook helpen

Wij gaan graag de samenwerking met u aan!

10 + 4 =