Ons Team bestaat uit:

Steffen de Vries en Michelle Hoppenreijs hebben Centrum Bewind & bemiddeling opgericht sinds 1 september 2012.

Steffen de Vries

Mijn naam is Steffen de Vries. Ik heb jarenlange ervaring opgedaan in de financiële wereld. Ik heb zowel particulieren als bedrijven geholpen met financiële vraagstukken. Op gebied van; verzekeringen, hypotheken, oudedagsvoorziening, sparen & beleggen heb ik particulieren geadviseerd. Op de zakelijke markt gaf ik advies en maakte ik inzichtelijk hoe bedrijven konden omgaan met bedrijfsrisico’s zoals; aansprakelijkheid, ziekteverzuim en onverwachtse risico’s. Ik vond dit werk te commercieel en wilde meer voor mensen kunnen betekenen. In 2012 heb ik de switch gemaakt naar beschermingsbewindvoerder. Ik heb de post HBO opleiding tot Beschermingsbewindvoerder gevolgd en afgerond in Utrecht. De combinatie van onze werkervaring, opleidingen en de passie om mensen te helpen hebben ertoe geleid dat wij Centrum Bewind & Bemiddeling hebben opgericht.

Michelle Hoppenreijs

Mijn naam is Michelle Hoppenreijs. Ik ben 13 jaar werkzaam geweest in de psychiatrie (in verschillende stadsdelen van Amsterdam). Ik heb o.a. als Maatschappelijk werker gewerkt. Ik kwam bij mensen thuis en heb hen ondersteund bij; financiële problemen, juridische kwesties, aanvragen van inkomen/ toeslagen/ verzekeringen, budgetbeheer, bewindvoering, schuldhulpverlening etc. Tevens heb ik jarenlang in de schuldsanering gewerkt als WSNP (Wettelijke Schuldsanering Natuurlijke Personen) bewindvoerder, waar ik ondervond dat mensen zonder beschermingsbewindvoerder na een schone lei alsnog vaak in de schulden kwamen. Ik merkte dat het lastig was om een betrokken bewindvoerder te vinden in Amsterdam. Door jarenlange ervaring met deze doelgroep, vele ideeën en brainstormsessies verder, hebben Steffen en ik besloten om een eigen bewindvoerderskantoor te beginnen.

Naast Bewindvoering en Budgetbeheer hebben wij een aparte afdeling Bedrijfsmaatschappelijk Werk opgericht. In juni 2020 heb ik de Post HBO opleiding Bedrijfsmaatschappelijk Werk met positief gevolg afgerond. Ik kan werkgevers helpen, die werknemers in dienst hebben met psychosociale problematiek/ schulden (loonbeslag)/overspannenheid of burn-out. Tevens kan ik werkgevers adviseren, bijvoorbeeld bij reorganisaties en bemiddelingsgesprekken voeren.

Floor Hoppenreijs

Mijn naam is Floor Hoppenreijs (wel familie van Michelle Hoppenreijs). Ik werk sinds 2017 met veel plezier bij Centrum Bewind & Bemiddeling.

Na jarenlange ervaring in het bedrijfsleven in tal van bedrijfstakken kwam ik tot de conclusie dat ik het meeste voldoening haal uit het helpen van mensen. Ik heb in een ver verleden Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en heb er altijd spijt van gehad, dat ik een andere weg ingeslagen was.

Toen ik de kans kreeg om bij Centrum Bewind & Bemiddeling te werken heb ik deze kans met beide handen aangegrepen en heb hiervan geen dag spijt gehad. Het werk is geen dag hetzelfde. We werken nauw samen met onze cliënten en het netwerk van de hulpverlening eromheen. Ik haal er heel veel voldoening uit om iemand te helpen zijn/haar leven weer op de rit te krijgen door de financiële situatie weer gezond en stabiel te maken. In de nabije toekomst wil ik mij dan ook graag specialiseren in de schuldhulpverlening.

Jules de Vries

Mijn naam is Jules de Vries (geen familie van Steffen de Vries). Sinds medio 2017 ben ik met veel plezier werkzaam bij Centrum Bewind & Bemiddeling als bewindvoerder, budgetbeheerder en curator. Ik ben geschoold als maatschappelijk werker bij de Hogeschool van Amsterdam. Na een aantal jaar in Amsterdam gewerkt te hebben als maatschappelijk werker bij een maatschappelijke organisatie in Amsterdam, ben ik in contact gekomen met Centrum Bewind & Bemiddeling. Hier ben ik in 2017 gaan werken en de opleiding tot beschermingsbewindvoerder gaan volgen bij de Hogeschool van Utrecht.

Mijn affiniteit in het werk gaat uit naar de complexiteit van de psychiatrie en het schuldenbewind. Beiden vind ik uitdagend, ze vragen veel geduld en geven veel voldoening als er een uitkomst wordt geboden.

Werkgebied:

Wij werken alleen in Amsterdam (alle stadsdelen), omdat wij sinds de oprichting in 2012 een diepgeworteld netwerk hebben opgebouwd in hulpverlenend Amsterdam. Wij hebben veel ervaring met de werkwijzen van hulpverlenende instanties in Amsterdam en de procedures van de gemeente Amsterdam. Hier ligt ook onze kracht. Mocht je de gemeente Amsterdam op den duur verlaten, dan heb je wel de mogelijkheid om bij ons te blijven.

  Waarom kiezen voor Centrum Bewind & Bemiddeling?

  • Wij zijn een klein betrokken team. Wij hebben korte lijntjes en zijn op de hoogte van uw situatie.
  • Wij hebben persoonlijk contact. Wij zien u als persoon en niet als een nummer.
  • Wij zijn elke werkdag telefonisch bereikbaar van 10.00-13.00 uur.
  • U heeft zelf inzage in uw financiën middels een online kasboek.
  • Centrum Bewind & Bemiddeling bestaat al sinds 2012. Wij leggen elk jaar verantwoording af aan u en de rechtbank. Wij zijn aangesloten bij de Horus (Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomensbeheerders) en krijgen elk jaar een audit van een onafhankelijke accountant.
  • Wij hebben veel scholing en ervaring opgedaan om u zo goed mogelijk te kunnen helpen.

  Wij gaan graag de samenwerking met u aan!

  10 + 15 =

  Centrum Bewind & Bemiddeling is aangesloten bij Horus